Pulpeciki w sosie koperkowym
Dziś pomysł na szybki i smaczny obiad. Pulpeciki są delikatne, a sos sprawia, że można je podawać zarówno z ziemniakami jak i ryżem. Smacznego!
Przepis pochodzi z tej strony!
Pulpeciki w sosie koperkowym
Składniki
40dag mielonego mięsa
jajko
łyżka mąki
3 łyżki śmietany 18%
2 szklanki wody
duży pęczek koperku
sól , pieprz
Sposób wykonania
Mięso wyrobić z jajem, sola i pieprzem; jeśli masa wydaje nam się zbyt rzadka dodajemy bułkę tartą bądź kaszę mannę.
40dag mielonego mięsa
jajko
łyżka mąki
3 łyżki śmietany 18%
2 szklanki wody
duży pęczek koperku
sól , pieprz
Sposób wykonania
Mięso wyrobić z jajem, sola i pieprzem; jeśli masa wydaje nam się zbyt rzadka dodajemy bułkę tartą bądź kaszę mannę.
Z masy uformować nieduże pulpety. W rondlu zagotować wodę. Do wrzątku włożyć pulpety i gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu 15min. Wyjąć pulpety na talerz.
Łyżkę mąki wymieszać z 5-6 łyżkami wody wlać do wywaru w którym gotowały się pulpety i stale mieszając doprowadzić do wrzenia. Następnie dodając śmietanę oraz koperek. Włożyć z powrotem pulpeciki wymieszać podgrzać (nie gotować )
Komentarze
Prześlij komentarz