Knedle z truskawkami
Truskawki.. latem jadam je pod różnymi postaciami :) Zarówno na słodko jak i wytrawnie. Prezentowane knedle są delikatne i bardzo sycące. Polecam!
Knedle z truskawkami
Składniki:
500 g ziemniaków
1 szklanka mąki
1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
1 jajko
sól
500g truskawek
1 szklanka mąki
1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
1 jajko
sól
500g truskawek
Sposób wykonania:
Ziemniaki gotujmy w osolonej wodzie. Ostudzone, przeciskamy przez praskę. Dodajemy mąki, jajko oraz szczyptę soli.
Ciasto dobrze wyrabiamy na stolnicy. Z ciasta odrywamy kawałki i formujemy kluski w każdej umieszczając po jednej
truskawce. Knedle gotujemy w osolonej wodzie( około 5 minut od wypłynięciu na powierzchnie)
Ciasto dobrze wyrabiamy na stolnicy. Z ciasta odrywamy kawałki i formujemy kluski w każdej umieszczając po jednej
truskawce. Knedle gotujemy w osolonej wodzie( około 5 minut od wypłynięciu na powierzchnie)
Komentarze
Prześlij komentarz