Kopytka
Poniedziałek.. czyli kolejny tydzień przed nami. Zacznijmy wiec od czegoś szybkiego i taniego. Dziś kopytka. Smacznego!
Kopytka
Składniki:
0,5 kg ziemniaków
100 g mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 jajko
sól
Sposób wykonania:
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Po ostudzeniu przeciskamy przez praskę. Dodajemy
mąki, jajko i dokładnie wyrabiamy ciasto. Formujemy cienkie wałeczki z ciasta i kroimy w skośne części.
Gotujemy w solonej wodzie, około 5 minut od czasu wypłynięcia na powierzchnie.
100 g mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 jajko
sól
Sposób wykonania:
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Po ostudzeniu przeciskamy przez praskę. Dodajemy
mąki, jajko i dokładnie wyrabiamy ciasto. Formujemy cienkie wałeczki z ciasta i kroimy w skośne części.
Gotujemy w solonej wodzie, około 5 minut od czasu wypłynięcia na powierzchnie.
Komentarze
Prześlij komentarz