niedziela, 9 czerwca 2013

Młoda kapusta

Młoda kapusta z młodymi ziemniakami? Chyba najlepsza alternatywa na niedzielny obiad :)
Każdy gotuję kapustę na swój sposób, dziś podzielę się z wami sprawdzonym przepisem. 



Młoda kapusta


Składniki :

1 duża główka kapusty
2 pęczki kopru
30 dag boczku
30 dag słoniny
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
sól, pieprz, cukier, kwasek cytrynowy

Sposób wykonania:

Kapustę poszatkować, następnie gotować w lekko osolonej wodzie do miękkości.
Słoninę i boczek pokroić w kostkę i podsmażyć( aż zrobią się chrupiące skwarki).
Dodać je do kapusty. Koper drobno pokroić i również dodać do gotującej się kapusty.
Doprawić przyprawami według uznania. Zrobić zasmażkę: na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę, podsmażyć. Gotową zasmażkę wymieszać dokładnie z kapustą.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz