Młoda kapusta
Młoda kapusta z młodymi ziemniakami? Chyba najlepsza alternatywa na niedzielny obiad :)
Każdy gotuję kapustę na swój sposób, dziś podzielę się z wami sprawdzonym przepisem.
Młoda kapusta
Składniki :
1 duża główka kapusty
2 pęczki kopru
30 dag boczku
30 dag słoniny
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
sól, pieprz, cukier, kwasek cytrynowy
Sposób wykonania:
Kapustę poszatkować, następnie gotować w lekko osolonej wodzie do miękkości.
Słoninę i boczek pokroić w kostkę i podsmażyć( aż zrobią się chrupiące skwarki).
Dodać je do kapusty. Koper drobno pokroić i również dodać do gotującej się kapusty.
Doprawić przyprawami według uznania. Zrobić zasmażkę: na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę, podsmażyć. Gotową zasmażkę wymieszać dokładnie z kapustą.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz