niedziela, 2 sierpnia 2015

Käse-suppe mit Hackfleisch - zupa serowa z miesem mielonym

Nowe odkrycie! Niemiecka zupa serowa z mięsem mielonym. Ma wyrazisty smak, i jest bardzo sycąca. Polecam! :)





Käse-suppe mit Hackfleisch - zupa serowa z mięsem mielonym


Składniki: 
30 dag mięsa mielonego
3 pory
1 cebula
oliwa z oliwek
1,5 l bulionu
2 serki topione po 200 g (śmietankowy i ziołowy)


Sposób wykonania:
Pora kroimy w plasterki i wrzucamy do gotującego się bulionu. W tym czasie na oliwie z oliwek podsmażamy cebulę, kiedy będzie już szklista dodajemy mięso mielone. Jeżeli mięso będzie juz dobrze wysmażone dodajemy serki i mieszamy do momentu ich rozpuszczenia. Tak podszykowane składniki z patelni przerzucamy do garnka z porem i wszystko dokładnie mieszamy. Smak jest wyrazisty i moim zdaniem nie potrzebuje żadnych przypraw. Ale oczywiście opcjonalnie można dodać sól i pieprz. 
Smacznego!
przepis pozyskany od cioci Eli

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz