niedziela, 23 czerwca 2013

Kotlety mielone z musztardą

Idealne połączenie mięsa i musztardy sprawia, że popularne kotlety nabierają zupełnie innego smaku. Smacznego!


 Kotlety mielone z musztardą

Składniki:
1 kg mięsa wieprzowego mielonego
1 bułka
1 jajko
1 duża cebula
2 łyżeczki musztardy sarepskiej
sól, pieprz
bułka tarta do panierowania
olej


Sposób wykonania:

Cebule kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Bułkę namaczamy w wodzie.
Mięso wkładamy do miski, dodajemy zeszkloną cebulę, bułkę, musztardę, jajko oraz sól i pieprz.
Mięso dokładnie mieszamy. Formujemy niewielkie kotlety, panierujemy i smażymy na oleju na złoty kolor.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz