Roladki z farszem szpinakowo-serowym
Czas na pierwszy mięsny przepis. Udoskonalanie bloga, coraz bardziej mnie wciąga. Uwielbiam gotować, a przepis na te roladki bardzo często gości na moim stole. To właśnie połączenie sera ze szpinakiem sprawia, że są naprawdę pyszne :)
Roladki z farszem szpinakowo-serowym
Składniki:
- podwójna pierś z kurczaka
- opakowanie mrożonego szpinaku
- ¾ opakowania sera typu Feta
- 1 ząbek czosnku
- 1 jajko
- sól , pieprz
Sposób wykonania:
Pierś dokładnie oczyszczamy, następnie kroimy w plastry.
Doprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Na patelni podsmażamy szpinak, kiedy
będzie on już miękki dodajemy ser i czosnek przeciśnięty przez praskę. ( Nie
doprawiamy już farszu gdyż ser jest dość słony)
Ostudzony farsz wykładamy na pierś, następnie zwijamy
i spinamy wykałaczką.
Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i smarujemy
jajkiem.
Pieczemy około 35-40 min w tem. 180 st. Idealnie smakują
z podsmażonymi na masełku pieczarkami.
Komentarze
Prześlij komentarz