piątek, 7 czerwca 2013

Roladki z farszem szpinakowo-serowym



Czas na pierwszy mięsny przepis. Udoskonalanie bloga, coraz bardziej mnie wciąga. Uwielbiam gotować, a przepis na te roladki bardzo często gości na moim stole. To właśnie połączenie sera ze szpinakiem sprawia, że są naprawdę pyszne :)

Roladki z farszem szpinakowo-serowym





Składniki:

- podwójna pierś z kurczaka
- opakowanie mrożonego szpinaku
- ¾ opakowania sera typu Feta
- 1 ząbek czosnku
- 1 jajko
- sól , pieprz

Sposób wykonania:

Pierś dokładnie oczyszczamy, następnie kroimy w plastry. Doprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Na patelni podsmażamy szpinak, kiedy będzie on już miękki dodajemy ser i czosnek przeciśnięty przez praskę. ( Nie doprawiamy już farszu gdyż ser jest dość słony)
Ostudzony farsz wykładamy na pierś, następnie zwijamy i spinamy wykałaczką.
Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i smarujemy jajkiem.
Pieczemy około 35-40 min w tem. 180 st. Idealnie smakują z podsmażonymi na masełku pieczarkami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz