Leczo
Leczo jest to potrawa węgierska a jednak w Polsce zyskało to danie dużą popularność. I nic w tym dziwnego, ponieważ to idealne połączenie warzyw i przypraw, które nie tylko dobrze się ze sobą komponują ale również mają fantastyczny aromat. Smacznego! :)
Leczo
Składniki:
2 papryki czerwone
2 papryki żółte
1 cukinia
2 cebule
4 pomidory
4 pieczarki
Mały słoiczek
koncentratu pomidorowego
Około 500 g kiełbasy
Przyprawy
Kilka listków
laurowych
Ziele angielski
Papryka ostra i
słodka
Sól ,pieprz
Sposób wykonania:
Kiełbasę, cebule i
pieczarki pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, aż się wszystko zrumieni.Papryki,
cukinię i obrane ze skórki pomidory również pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa wrzucić do garnka i podlać wodą. Gotować na małym ogniu do miękkości. Po tym
czasie dodać wcześniej podsmażoną kiełbasę z cebulą oraz przyprawy i gotować jeszcze przez chwilę.
Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy i wszystko dokładnie wymieszać. Idealnie się komponuję z
kromką świeżego chleba.
Komentarze
Prześlij komentarz