Tradycyjna zupa pomidorowa
Pomidorowa, czyli królowa zup na polskich stołach. Jest nie tylko smaczna ale również zdrowa, właśnie dzięki pomidorom. Smacznego! :)
Tradycyjna zupa pomidorowa
Składniki:
0,5kg żeberek
Pęczek włoszczyzny
4 pomidory
Mały słoiczek
koncentratu pomidorowego
Ziele angielskie
Liść laurowy
Sól, pieprz
2-3 łyżki gęstej
śmietany
Sposób wykonania:
Gotujemy wywar na
żeberkach. Kiedy mięso będzie miękkie dodajemy obraną włoszczyznę oraz liść
laurowy i ziele angielskie. Pomidory obieramy ze skórki i miksujemy na gładką
masę. Po około 20 min dodajemy pomidory do zupy wraz z koncentratem
pomidorowym. Zupę zatrzepujemy śmietaną(wcześniej wymieszaną z kilkoma łyżkami
zupy). Doprawiamy sola i pieprzem. Podajemy z makaronem lub ryżem. Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz