Tradycyjna zupa pomidorowa

Pomidorowa, czyli królowa zup na polskich stołach. Jest nie tylko smaczna ale również zdrowa, właśnie dzięki pomidorom. Smacznego! :)



Tradycyjna zupa pomidorowa


Składniki:
0,5kg żeberek
Pęczek włoszczyzny
4 pomidory
Mały słoiczek koncentratu pomidorowego
Ziele angielskie
Liść laurowy
Sól, pieprz
2-3 łyżki gęstej śmietany

Sposób wykonania:
Gotujemy wywar na żeberkach. Kiedy mięso będzie miękkie dodajemy obraną włoszczyznę oraz liść laurowy i ziele angielskie. Pomidory obieramy ze skórki i miksujemy na gładką masę. Po około 20 min dodajemy pomidory do zupy wraz z koncentratem pomidorowym. Zupę zatrzepujemy śmietaną(wcześniej wymieszaną z kilkoma łyżkami zupy). Doprawiamy sola i pieprzem. Podajemy z makaronem lub ryżem. Smacznego!





Komentarze

Popularne posty