Strogonow
Strogonow.. bardzo popularna zupa w Polsce.
Jednogarnkowe, sycące danie które bardzo polecam ! :)
Strogonow
Składniki:
0,5 kg mięsa gulaszowego
0,5 kg pieczarek
1 papryka czerwona
5 średnich ogórków kiszonych
1 cebula
2 ząbki czosnku
mały koncentrat pomidorowy
sól, pieprz
bulion wołowy(może być w kostce)
papryka ostra
1 czubata łyżka mąki
1/2 szklanki wody
Sposób wykonania:
Mięso kroimy w paski, podsmażamy na patelni. Przerzucamy do garnka i zalewamy bulionem wołowym, gotujemy do miękkości. Dodajemy pieczarki pokrojone w pól plasterki, ogórka i paprykę pokrojone w słupki, cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek pokrojony w plasterki. Gotujemy około 10 min. Doprawiamy przyprawami według uznania. Zagęszczamy mąką rozmieszaną z wodą.
Mięso kroimy w paski, podsmażamy na patelni. Przerzucamy do garnka i zalewamy bulionem wołowym, gotujemy do miękkości. Dodajemy pieczarki pokrojone w pól plasterki, ogórka i paprykę pokrojone w słupki, cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek pokrojony w plasterki. Gotujemy około 10 min. Doprawiamy przyprawami według uznania. Zagęszczamy mąką rozmieszaną z wodą.
Komentarze
Prześlij komentarz