Medaliony z łososia w ziołach
Uwielbiam ryby pod każdą postacią. Dziś proponuje przepis na lekką i beztłuszczowe połączenie ziół i ryby. Smacznego!
Medaliony z łososia w ziołach
Składniki:
5 medalionów z łososia
sok z cytryny
oliwa
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
2-3 łyżeczki ziół prowansalskich
sól, pieprz
sok z cytryny
oliwa
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
2-3 łyżeczki ziół prowansalskich
sól, pieprz
Sposób wykonania:
Cebulę kroimy w piórka, czosnek kroimy w plasterki i układamy z żaroodpornym naczyniu.
Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, oliwą i posypujemy solą, pieprzem i ziołami. Układamy na cebuli i czosnku.
Rybę pieczemy w tem. 170 st około 25 minut.
Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, oliwą i posypujemy solą, pieprzem i ziołami. Układamy na cebuli i czosnku.
Rybę pieczemy w tem. 170 st około 25 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz