Sałatka z zielonych warzyw
Nie od dziś wiadomo, że zielone warzywa zalicza się do grupy warzyw o największej ilości witamin. Dlatego dziś polecam pyszną i odżywczą sałatkę :)
Sałatka z zielonych warzyw
Składniki:
1 brokuł
200 g brukselki
1 pierś z kurczaka
1 łyżeczka przyprawy do gyrosa.
3 jajka
1 łyżka majonezu(można zastąpić śmietaną 12%)
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól, pieprz
koperek
Sposób wykonania:
Brokuła i brukselkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki, natomiast brukselkę przekraiamy na pól.
Ugotowane na twardo jajka kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw.
Pierś z kurczaka dokładnie oczyszczamy, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z przyprawą. Dodajemy do reszty składników. Sałatkę doprawiamy majonezem, jogurtem, drobno posiekanym koperkiem oraz solą i pieprzem.
Smacznego!
Brokuła i brukselkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki, natomiast brukselkę przekraiamy na pól.
Ugotowane na twardo jajka kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw.
Pierś z kurczaka dokładnie oczyszczamy, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z przyprawą. Dodajemy do reszty składników. Sałatkę doprawiamy majonezem, jogurtem, drobno posiekanym koperkiem oraz solą i pieprzem.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz