Pieczona ryba z cebulą pomidorową
Danie dla osób dbających o linie ( i nie tylko) :)
Idealne połączenie ryby i delikatnej cebulki. Polecam :)
Pieczona ryba z cebulą pomidorową
Składniki:
4 filety z ryby(np. miruny)
2-3 łyżeczki ziół prowansalskich
1-2 łyżeczki przyprawy do ryb
2 łyżki posiekanego koperku
oliwa
sok z cytryny
Sposób wykonania:
Rybę dzielimy na mniejsze części, układamy w naczyniu żaroodpornym. Skrapiamy sokiem z cytryny, oliwą, doprawiamy przyprawą i ziołami. Pieczemy około 25 min w tem 175st.
4 filety z ryby(np. miruny)
2-3 łyżeczki ziół prowansalskich
1-2 łyżeczki przyprawy do ryb
2 łyżki posiekanego koperku
oliwa
sok z cytryny
Sposób wykonania:
Rybę dzielimy na mniejsze części, układamy w naczyniu żaroodpornym. Skrapiamy sokiem z cytryny, oliwą, doprawiamy przyprawą i ziołami. Pieczemy około 25 min w tem 175st.
Cebula pomidorowa
Składniki:
2-3 średnie cebule
1 ząbek czosnku
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2 łyżeczki pikantnego ketchupu
sól, pieprz
2-3 średnie cebule
1 ząbek czosnku
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2 łyżeczki pikantnego ketchupu
sól, pieprz
Sposób wykonania:
Cebule kroimy w półplasterki, czosnek przeciskamy przez praskę. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą, tak aby, cała cebula była pod wodą. Gotujemy na małym ogniu do miękkości. Pod koniec dodajemy koncentrat, ketchup i przyprawy według uznania.
Sposób podania:
Na ciepłą rybę, nakładamy łyżeczkę cebuli.
Cebule kroimy w półplasterki, czosnek przeciskamy przez praskę. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą, tak aby, cała cebula była pod wodą. Gotujemy na małym ogniu do miękkości. Pod koniec dodajemy koncentrat, ketchup i przyprawy według uznania.
Sposób podania:
Na ciepłą rybę, nakładamy łyżeczkę cebuli.
Komentarze
Prześlij komentarz