Ciasto z agrestem
Agrest.. mało doceniany na naszych stołach. A szkoda, ponieważ ma wiele cennych minerałów. Dziś polecam idealne połączenie słodkiego biszkoptu z kwaskowatym smakiem tego owocu. Smacznego!
Ciasto z agrestem
Składniki
4 jajka
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
1 i 1/2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
aromat waniliowy
4 jajka
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
1 i 1/2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
aromat waniliowy
2 łyżeczki kakao
agrest
Sposób wykonania
Zmiksować jajka z cukrem, następnie dodać olej, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz aromat. Dokładnie zmiksować. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej z nich dodać kakao. Keksówkę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Wlać jasne ciasto, następnie ułożyć agrest i wylać na wszystko ciemne ciasto. Piec około 40 min. w tem. 175st. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
inspiracja z tej strony
Komentarze
Prześlij komentarz