sobota, 27 lipca 2013

Strogonow

Strogonow.. bardzo popularna zupa w Polsce. 
Jednogarnkowe, sycące danie które bardzo polecam ! :)



Strogonow


Składniki:

0,5 kg mięsa gulaszowego
0,5 kg pieczarek
1 papryka czerwona
5 średnich ogórków kiszonych
1 cebula
2 ząbki czosnku
mały koncentrat pomidorowy
sól, pieprz
bulion wołowy(może być w kostce)
papryka ostra
1 czubata łyżka mąki
1/2 szklanki wody

Sposób wykonania:
Mięso kroimy w paski, podsmażamy na patelni. Przerzucamy do garnka i zalewamy bulionem wołowym, gotujemy do miękkości. Dodajemy pieczarki pokrojone w pól plasterki, ogórka i paprykę pokrojone w słupki, cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek pokrojony w plasterki. Gotujemy około  10 min. Doprawiamy przyprawami według uznania. Zagęszczamy mąką rozmieszaną z wodą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz