poniedziałek, 8 lipca 2013

Ciasto z agrestem

 Agrest.. mało doceniany na naszych stołach. A szkoda, ponieważ ma wiele cennych minerałów. Dziś polecam idealne połączenie słodkiego biszkoptu z kwaskowatym smakiem tego owocu. Smacznego!


 Ciasto z agrestem

Składniki
 4 jajka
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
1 i 1/2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
aromat waniliowy
 2 łyżeczki kakao
agrest

Sposób wykonania
Zmiksować jajka z cukrem, następnie dodać olej, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz aromat. Dokładnie zmiksować. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej z nich dodać kakao. Keksówkę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Wlać jasne ciasto, następnie ułożyć agrest i wylać na wszystko ciemne ciasto. Piec około 40 min. w tem. 175st. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.



inspiracja z tej strony

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz