Smażona wątróbka z cebulką
Nie każdy przepada za tym daniem, może złe wspomnienia z dzieciństwa? :)
Ja akurat lubię przyrządzać wątróbkę, dziś jej najprostsza wersja. Smacznego! :)
Smażona wątróbka z cebulką
Składniki
około 50dag wątróbki wieprzowej
2-3 duże cebule
olej do smażenia
mąka
sól, pieprz
Sposób wykonania:
Wątróbkę dokładnie oczyścić i umyć pod bieżącą wodą.
Pokroić na dość duże kawałki.
Na patelni rozgrzać olej. Wątróbki obtaczać w mące i kłaść
na mocno rozgrzany tłuszcz. Smażyć z obu stron. W między czasie wątróbkę można
lekko posolić. Cebule pokroić w pól plasterki i dołożyć do wątróbki. Doprawić pieprzem i solą i smażyć pod przykryciem
do momentu, aż wszystko będzie miękkie.
Komentarze
Prześlij komentarz