Smażona wątróbka z cebulką

Nie każdy przepada za tym daniem, może złe wspomnienia z dzieciństwa? :)
Ja akurat lubię przyrządzać wątróbkę, dziś jej najprostsza wersja. Smacznego! :)


Smażona wątróbka z cebulką 


Składniki
około 50dag wątróbki wieprzowej
2-3 duże cebule
olej do smażenia
mąka
sól, pieprz

Sposób wykonania:
Wątróbkę dokładnie oczyścić i umyć pod bieżącą wodą. Pokroić na dość duże kawałki.
Na patelni rozgrzać olej. Wątróbki obtaczać w mące i kłaść na mocno rozgrzany tłuszcz. Smażyć z obu stron. W między czasie wątróbkę można lekko posolić. Cebule pokroić w pól plasterki i dołożyć do wątróbki.  Doprawić pieprzem i solą i smażyć pod przykryciem do momentu, aż wszystko będzie miękkie.




Komentarze

Popularne posty