Zupa grzybowa
Rozpoczął się sezon grzybowy. Dlatego dziś zupa grzybowa, z dodatkiem grzybów z ubiegłego roku. A na przyszły sezon już się suszą ;)
Zupa grzybowa
Składniki:
0,5 kg żeberek
10dag suszonych grzybów
pęczek włoszczyzny
2 łyżki mąki
2 łyżki śmietany 18%
ziele angielskie
liść laurowy
sól, pieprz
Sposób wykonania:
Ugotować wywar na żeberkach. Kiedy mięso będzie już na w pół miękkie dodać suszone grzyby oraz włoszczyznę pokrojoną w kostkę. Gotować do momentu wszystko będzie miękkie.
Dodać liść laurowy i ziele angielskie. W pół szklance wody rozrobić mąkę, następnie powoli dodać do zupy. Śmietanę wymieszać z kilkoma łyżkami zupy i również dodać do zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
0,5 kg żeberek
10dag suszonych grzybów
pęczek włoszczyzny
2 łyżki mąki
2 łyżki śmietany 18%
ziele angielskie
liść laurowy
sól, pieprz
Sposób wykonania:
Ugotować wywar na żeberkach. Kiedy mięso będzie już na w pół miękkie dodać suszone grzyby oraz włoszczyznę pokrojoną w kostkę. Gotować do momentu wszystko będzie miękkie.
Dodać liść laurowy i ziele angielskie. W pół szklance wody rozrobić mąkę, następnie powoli dodać do zupy. Śmietanę wymieszać z kilkoma łyżkami zupy i również dodać do zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz