Roladki z mozzarellą w glazurze musztardowej
Roladki rozpływające się w ustach o wyrazistym smaku. Idealnie pasują z pieczonymi ziemniakami i surówką. Smacznego!
Roladki z mozzarellą w glazurze musztardowej
Składniki:
5 plastrów schabu
1 duża kulka mozzarelli
5 strąków papryki
1 jajko
2 łyżki musztardy
1 łyżka ketchupu
Sól, pieprz
Sposób wykonania:
W misce mieszamy jajko, musztardę oraz ketchup. Odstawiamy
na bok.Mozzarelle kroimy na 5 plastrów. Schaby rozbijamy. Doprawiamy solą i
pieprzem. Na mięsie układamy po kawałku mozzarelli i papryki. Zwijamy i spinamy
wykałaczkami. Roladki smarujemy wcześniej przygotowaną glazurą. Pieczemy w tem
180st. Około 45min.
Komentarze
Prześlij komentarz