Sernik jogurtowy na zimno
Delikatny, kremowy - po prostu pyszny. Smacznego! :)
Sernik jogurtowy na zimno
Składniki
Masa truskawkowa:
3 serki
homogenizowane o smaku truskawkowym(po
150g)
100 ml śmietany
kremówki 30-36 %
1 galaretka
truskawkowa
Masa waniliowa:
3 serki
homogenizowane o smaku waniliowym
100 ml śmietany
kremówki 30-36%
1 galaretka cytrynowa
Dodatkowo:
Galaretka wiśniowa
Biszkopty do
wyłożenia tortownicy
Sposób wykonania:
Zarówno w przypadku
masy truskawkowej jak i waniliowej postępujemy tak samo.
Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody. Studzimy. Kremówkę ubijamy na sztywno, następnie stopniowo dodajemy
serki. Na koniec wlewamy galaretkę i dokładnie mieszamy. Tortownice wykładamy
biszkoptami. Wylewamy masę truskawkową. Kiedy lekko stężeje po łyżce wlewamy masę waniliową. Wkładamy do lodówki.
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 1 ½ szklance wody i ostudzoną
wylewamy na sernik(w którym warstwy już stężały).
Komentarze
Prześlij komentarz