Sernik jogurtowy na zimno



 Delikatny, kremowy - po prostu pyszny. Smacznego! :)



Sernik jogurtowy na zimno




Składniki
Masa truskawkowa:
3 serki homogenizowane o smaku  truskawkowym(po 150g)
100 ml śmietany kremówki 30-36 %
1 galaretka truskawkowa

Masa waniliowa:
3 serki homogenizowane o smaku waniliowym
100 ml śmietany kremówki 30-36%
1 galaretka cytrynowa

Dodatkowo:
Galaretka wiśniowa
Biszkopty do wyłożenia tortownicy

Sposób wykonania:
Zarówno w przypadku masy truskawkowej jak i waniliowej postępujemy tak samo.

Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody. Studzimy. Kremówkę ubijamy  na sztywno, następnie stopniowo dodajemy serki. Na koniec wlewamy galaretkę i dokładnie mieszamy. Tortownice wykładamy biszkoptami. Wylewamy masę truskawkową. Kiedy lekko stężeje po łyżce wlewamy masę waniliową. Wkładamy do lodówki.  Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 1 ½ szklance wody i ostudzoną wylewamy na sernik(w którym warstwy już stężały).



Komentarze

Popularne posty