Płatki jaglane z owocami i syropem klonowym

Płatki jaglane są doskonałą propozyją na zdrowe i pełne witamin śniadanie. Zawierają one bowiem witaminy z grupy B oraz witamine E. Są one alternatywą dla zwykłej kaszy jaglanej, którą przygotowuje się o wiele dłużej. Natomiast przygotowanie płatków według przepis poniżej zajmuje niecałe 10 min. Gorąco polecam!


Płatki jaglane z owocami i syropem klonowym


Składniki:
(przepis na 1 porcje)

3 łyżki płatków jaglanych
szklanka mleka
owoce, nasiona
syrop klonowy

Sposób wykonania:

Mleko doprowadzamy do wrzenia, następnie wsypujemy płatki i gotujemy na wolnym ogniu około 3-5 min. Jaglankę przekładamy na miseczkę, dodajemy owoce, nasiona i wszystko polewamy syropem klonowym. 

Smaczengo! 


Komentarze

Popularne posty