Płatki jaglane z owocami i syropem klonowym
Płatki jaglane są doskonałą propozyją na zdrowe i pełne witamin śniadanie. Zawierają one bowiem witaminy z grupy B oraz witamine E. Są one alternatywą dla zwykłej kaszy jaglanej, którą przygotowuje się o wiele dłużej. Natomiast przygotowanie płatków według przepis poniżej zajmuje niecałe 10 min. Gorąco polecam!
Płatki jaglane z owocami i syropem klonowym
Składniki:
(przepis na 1 porcje)
3 łyżki płatków jaglanych
szklanka mleka
owoce, nasiona
syrop klonowy
Sposób wykonania:
Mleko doprowadzamy do wrzenia, następnie wsypujemy płatki i gotujemy na wolnym ogniu około 3-5 min. Jaglankę przekładamy na miseczkę, dodajemy owoce, nasiona i wszystko polewamy syropem klonowym.
Smaczengo!
Komentarze
Prześlij komentarz