Babeczki z jagodami

Sezon na owoce w pełni wiec trzeba z tego korzystać. Dziś propozycja pysznych, wilgotnych i znikających w 5 sekund babeczek z jagodami. Smacznego! :)


Babeczki z jagodami


Składniki :

Suche:
2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Mokre:
1 jajko
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju

dodatkowo:
3/4 szklanki jagód

Sposób wykonania : 

W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki, natomiast w drugiej mokre. Przelewamy mokre do suchych i mieszamy do połączenia składników. Na koniec wsypujemy jagody i znów delikatnie mieszamy. Przekładamy do papilotek na babeczki. Pieczemy około 25-30 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st. 
Posypujemy cukrem pudrem. Z przepisu wychodzi około 12 babeczek


Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty