Muffinki kakaowe z brzoskwiniami

Delikatne, kakaowe muffinki z dodatkiem brzoskwiń. Szybka, słodka przekąska. 
Polecam! :)


Muffinki kakaowe z brzoskwiniami


Składniki:
1,5 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
 1 łyżka kakao
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju
 1 jajko
cukier waniliowy
  brzoskwinie pokrojone w kostkę (około szklanki)
cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:
Składniki suche dajemy do jednej miski i mieszamy ze sobą. Składniki mokre do drugiej i również mieszamy ze sobą. Składniki suche łączymy z mokrymi, dokładnie mieszamy, na koniec dodajemy brzoskwinie i delikatnie mieszamy. Papilotki wypełniamy do około 3/4 wysokości ciastem. Pieczemy w temp. 180 stopni około 20-25 minut.  Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty