Muffinki kakaowe z brzoskwiniami
Delikatne, kakaowe muffinki z dodatkiem brzoskwiń. Szybka, słodka przekąska.
Polecam! :)
Muffinki kakaowe z brzoskwiniami
Składniki:
1,5 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
2 płaskie łyżeczki proszku
do pieczenia
1 łyżka kakao
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju
1 jajko
cukier waniliowy
brzoskwinie pokrojone w kostkę (około
szklanki)
cukier puder do posypania
Sposób przygotowania:
Składniki suche dajemy do jednej miski i mieszamy ze sobą. Składniki mokre do drugiej i również mieszamy ze sobą. Składniki suche łączymy z mokrymi, dokładnie mieszamy, na koniec dodajemy brzoskwinie i delikatnie mieszamy. Papilotki wypełniamy do około 3/4 wysokości ciastem. Pieczemy w temp. 180 stopni około 20-25 minut. Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem
Mmm, musiały smakować wspaniale :)
OdpowiedzUsuń