Czekoladowe muffinki z czereśniami

Czekolada i czereśnie - idealne połączenie. Polecam! :)


Czekoladowe muffinki z czereśniami



           Składniki:

300 g mąki
170 ml mleka
2 łyżki kakao
1 łyżka proszku do pieczenia
150 g masła lub margaryny
100 g czekolady
1 szklanka cukru
2 jajka
czereśnie

                Sposób wykonania:

Masło rozpuścić z czekoladą i cukrem. Lekko ostudzić. Mąkę przesiać do osobnej miski. Dodać kakao i proszek do pieczenia. Do ostudzonej masy dodać jaka i mleko.Cały czas miksując dodawać powoli suche składniki. Do natłuszczonych foremek lub papierowych papilotek nałożyć łyżkę masy, położyć jedną lub dwie czereśnie i przykryć kolejną łyżką masy. Piec w 180 stopniach około 20 minut.

Komentarze

Popularne posty