Czekoladowe muffinki z czereśniami
Czekolada i czereśnie - idealne połączenie. Polecam! :)
Czekoladowe muffinki z czereśniami
Składniki:
300 g mąki
170 ml mleka
2 łyżki kakao
1 łyżka proszku do pieczenia
150 g masła lub margaryny
100 g czekolady
1 szklanka cukru
2 jajka
czereśnie
Sposób
wykonania:
Masło rozpuścić z czekoladą i cukrem. Lekko ostudzić. Mąkę
przesiać do osobnej miski. Dodać kakao i proszek do pieczenia. Do ostudzonej
masy dodać jaka i mleko.Cały czas miksując dodawać powoli suche składniki. Do
natłuszczonych foremek lub papierowych papilotek nałożyć łyżkę masy, położyć
jedną lub dwie czereśnie i przykryć kolejną łyżką masy. Piec w 180 stopniach
około 20 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz