środa, 22 lipca 2015

Sernik jagodowy



Sernik jagodowy 
Składniki:
          • 2 i 1/3 szklanki jagód
          • 1 kg białego sera 3-krotnie mielonego
          • 3/4 szklanki cukru
          • 1 łyżka cukru z wanilią
          • 1 łyżka soku z cytryny
          • 4 jajka
          • 2 czubate łyżki budyniu waniliowego (proszek)
          • cukier puder
Sposób wykonania:
Składniki na sernik muszą być wyjęte z lodówki co najmniej 2 godziny przed pieczeniem. Jagody blendujemy na gładką masę. Do miski wkładamy wszystkie składniki na sernik i miksujemy krótko – tylko do uzyskania jednolitej masy. Zbyt długie miksowanie niepotrzebnie napowietrzy masę. Przelewamy masę do tortownicy i pieczemy około 60 minut w temperaturze 150°C z termoobiegiem (lub 160 bez termoobiegu). Oprószamy cukrem pudrem

3 komentarze:

  1. Wygląda naprawdę mega jagodowo. Ciekawe jak smakuje.
    Pozdrawiam
    www.megipegiwkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda naprawdę mega jagodowo. Ciekawe jak smakuje.
    Pozdrawiam
    www.megipegiwkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń