Pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna z awokado


SKŁADNIKI:

3 ugotowane jajka
1/2 małego ząbka czosnku
1 dojrzałe awokado
1 łyżeczka soku z cytryny
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
1 łyżeczka oliwy extra vergine
  szczypiorek do dekoracji
 
SPOSÓB WYKONANIA:  

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, siekamy w kosteczkę i wkładamy do miseczki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Awokado myjemy, obieramy, a miąższ kroimy w kostkę. Awokado skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy razem z czosnkiem. Przekładamy do jajek, mieszamy i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Dodajemy oliwę. Mieszamy- (część pasty można rozgnieść widelcem). Można udekorować świeżym szczypiorkiem.

Smacznego!

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty