wtorek, 11 sierpnia 2015

Sernik dwukolorowy na śmietanie


Sernik dwukolorowy na śmietanie


Masa śmietanowa:
3 x 400 g śmietany 18%
5 białek
1/2 szkl. cukru 
1 budyń śmietankowy 
1 budyń czekoladowy 
1 łyżka kakao
paczka biszkoptów

Sposób wykonania:

Szykujemy dwie miski. Do jednej wlewamy 600 g śmietany oraz budyń śmietankowy natomiast do drugiej następne 600 g śmietany i budyń czekoladowy wraz z kakao. Białka ubijamy na sztywno z cukrem, połowę wlewamy do masy śmietanowej drugą połowę do czekoladowej. Tortownice wykładamy biszkoptami. Następnie wylewamy po kolej masę śmietanową-masę czekoladową-masę śmietanową- masę czekoladową aż do momentu skończenia się mas. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 190 st i pieczemy około 45 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz