poniedziałek, 11 listopada 2013

Sernik bez sera

Sernik bez sera.. czy to możliwe? A jednak ; ) Smacznego!


 Sernik bez sera


Spód:
3 szklanki mąki
4 żółtka
kostka masła
1/2 szklanki cukru
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia



Masa:
3 duże śmietany 18%
2 op. budyniu waniliowego
Łyżeczka cukru waniliowego
1 szklanka cukru
olejek cytrynowy
4 białka


Sposób wykonania
Składniki na ciasto zagnieść. Podzielić na dwie części. Umieścić w lodówce na około 1 h. Śmietany wymieszać z budyniami, oraz aromatem. Białka ubić na sztywno z cukrami. Powoli dodawać do śmietan. Jedną z części ciasta rozwałkować i umieścić w prostokątnej formie(22x27cm). Wlać masę. Na wierzch zetrzeć resztę ciasta. Piec w około 170 st. 45-50 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz