Pasta jajeczna z awokado
Pasta jajeczna z awokado
SKŁADNIKI:
3 ugotowane jajka
1/2 małego ząbka czosnku
1 dojrzałe awokado
1 łyżeczka soku z cytryny
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
1 łyżeczka oliwy extra vergine
szczypiorek do dekoracji
1/2 małego ząbka czosnku
1 dojrzałe awokado
1 łyżeczka soku z cytryny
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
1 łyżeczka oliwy extra vergine
szczypiorek do dekoracji
SPOSÓB WYKONANIA:
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, siekamy w kosteczkę i wkładamy do
miseczki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Awokado myjemy, obieramy, a miąższ kroimy w kostkę. Awokado skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy razem z
czosnkiem. Przekładamy do jajek, mieszamy i doprawiamy solą oraz świeżo
zmielonym pieprzem. Dodajemy oliwę. Mieszamy- (część pasty można rozgnieść widelcem). Można udekorować świeżym szczypiorkiem.
Smacznego!
Awokado z jajkiem smakuje wyśmienicie.
OdpowiedzUsuń