Kluski kładzione z serkiem homogenizowanym
Kluski kładzione z serkiem homogenizowanym
SKŁADNIKI:
2 serki homogenizowane waniliowe po 175 g
2 jajka
2 jajka
1 szklanka mąki
cukier, cynamon/ starta czekolada
• sól do gotowania klusek
cukier, cynamon/ starta czekolada
• sól do gotowania klusek
SPOSÓB WYKONANIA:
W misce mieszamy widelcem serek z jajkami, i mąką.
Wyrabiamy tak jak przy kluskach kładzionych sprężyste, lejące się ciasto. Zagotowujemy wodę, z odrobiną soli i zaczynamy kłaść kluski. Najpierw
zanurzamy łyżkę w wodzie, potem nabieramy kluskę wielości 1/3
łyżki i wkładamy do wody. Postępujemy tak do czasu zużycia całego ciasta na
kluski. Delikatnie mieszamy kluski i czekamy około 2
minut od zagotowania. Kluski wyławiamy łyżką cedzakową i podajemy z cukrem i cynamonem lub startą czekoladą.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz