Kofty wołowe
Przyrządzam kofty juz kolejny raz i zawsze wychodzą pyszne. Polecam je szczególnie osobom które lubią wyraziste smaki.
Składniki:
500 g mielonej wołowiny
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka soli
pół łyżeczki mielonego kuminu
pół łyżeczki ostrej papryki mielonej
1 mała pokrojona w drobną kostkę cebula
2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
Sposób wykonania:
W dużej misce wymieszać mięso ze wszystkimi składnikami. Następnie uformować podłużne wałki w które nalezy nadziać patyczek od szaszłyka. Obsmażamy na patelni grillowej lub grillu elektrycznym około 3 minuty z każdej strony. (uwaga! nie przeciągajcie czasu obsmażania bo staną się twarde i mało soczyste).
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz