Babeczki z jagodami
Sezon na owoce w pełni wiec trzeba z tego korzystać. Dziś propozycja pysznych, wilgotnych i znikających w 5 sekund babeczek z jagodami. Smacznego! :)
Babeczki z jagodami
Składniki :
Suche:
2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Mokre:
1 jajko
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju
dodatkowo:
3/4 szklanki jagód
Sposób wykonania :
W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki, natomiast w drugiej mokre. Przelewamy mokre do suchych i mieszamy do połączenia składników. Na koniec wsypujemy jagody i znów delikatnie mieszamy. Przekładamy do papilotek na babeczki. Pieczemy około 25-30 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st.
Posypujemy cukrem pudrem. Z przepisu wychodzi około 12 babeczek
Uwielbiam takie muffinki, wczoraj robiłam z malinami.
OdpowiedzUsuń