Rolada serowa II

Rolada serowa (II)



Składniki:
450 g sera żółtego
2 serki topione po 100 g
100 g masła
2 jajka
kilka plasterków szynki konserwowej
1 czerwona papryka
pieprz

Sposób wykonania:
Przygotować nadzienie: Masło utrzeć na puch, dodać serki topione jajka, papryką i szynkę pokropione w kostkę. Doprawić pieprzem i odstawić na bok.
Ser żółty zawinąć w folie spożywczą (bardzo szczelnie) i włożyć do garnka z wrzącą wodą- gotować do momentu aż ser się rozpuści.
Następnie ser przełożyć na blat i rozwałkować, na to wyłożyć farsz i zawinąć roladę.
Schować do lodówki na kilka godzin, najlepiej całą noc.



Zapraszam  również na inny przepis na ROLADĘ SEROWĄ na moim blogu ----> KLIKNI TU

Komentarze

Popularne posty