Pączki na serku homogenizowanym
Pączki na serku homogenizowanym
SKŁADNIKI:
- 280-300 g serka homogenizowanego waniliowego
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
Dodatkowo do zrobienia pączków: około 700 ml oleju roślinnego do smażenia, cukier puder do
obtoczenia pączków.
Serki waniliowe oraz jajka wyjmij wcześniej z lodówki.
W misce umieść mąkę, sól oraz proszek do pieczenia i wymieszaj wszystko łyżką. Do miski wbij dwa jajka i przełóż też serki waniliowe. Wszystko wymieszaj dokładnie łyżką na jednolitą masę. Ciasto będzie gęste i klejące. Przygotuj grubą, dużą patelnię z wysokim rantem lub szeroki garnek. Wlej olej. Ustaw średnią moc palnika i czekaj aż ojej będzie wystarczająco nagrzany, by smażyć pączki.
Nabieramy łyżką porcję ciasta i kładziemy na rozgrzany olej. Łyżkę maczamy za każdym razem w gorącym oleju alby ciasto lepiej odchodziło.
Serki waniliowe oraz jajka wyjmij wcześniej z lodówki.
W misce umieść mąkę, sól oraz proszek do pieczenia i wymieszaj wszystko łyżką. Do miski wbij dwa jajka i przełóż też serki waniliowe. Wszystko wymieszaj dokładnie łyżką na jednolitą masę. Ciasto będzie gęste i klejące. Przygotuj grubą, dużą patelnię z wysokim rantem lub szeroki garnek. Wlej olej. Ustaw średnią moc palnika i czekaj aż ojej będzie wystarczająco nagrzany, by smażyć pączki.
Nabieramy łyżką porcję ciasta i kładziemy na rozgrzany olej. Łyżkę maczamy za każdym razem w gorącym oleju alby ciasto lepiej odchodziło.
Pączki powinny się powoli rumienić. Gdy będą już
złociste, można je wyjmować na ręcznik papierowy. Trwa to około 6 minut. Po wyłowieniu posypać cukrem pudrem.
Komentarze
Prześlij komentarz