Sernik na jogurtach greckich

Bardzo delikatny sernik na jogurtach. Ktoś kto go je, nawet się nie domyśli, że nie ma w nim sera. Polecam! 



Sernik na jogurtach greckich


Składniki:

3 jogurty greckie po 400g
6 jajek
1 szklanka cukru
2 budynie waniliowe
paczka okrągłych biszkoptów
100 g czekolady mlecznej

Sposób wykonania:

Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. W drugiej misce, jajka ucieramy z cukrem na puszystą mase. Natomiast w trzeciej misce mieszamy jogurty z budyniami. Następnie do masy jajecznej dodajemy jogurty i delitanie mieszamy. Na koniec dodajemy pianę z białek i znów delitanie mieszamy najlepiej drewnianą szpatułką. Dno blachy wykładamy biszkoptami. Na to wylewamy mase serową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na około godzinę. Ciasto pozostawiamy do wystygnięcia w piekarniku. Polewamy rozpuszczoną w kąpeli wodnej czekoladą. 

Smacznego!


Komentarze

  1. Te budynie są na pół litra mleka ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Proszek budyniowy wsypujemy bezpośrenio do jogurtów greckich.

      Usuń
    2. To wiem. Chodzi mi o to jakie mają być te budynie. Są takie na 1/2 litra i na 3/4 litra mleka. Wiadomo, że drugie mają większą gramaturę.

      Usuń
    3. Mają to być budynie na 1/2 litra mleka.

      Usuń
  2. Musi smakować pysznie i być bardzo puszysty! :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty