Sernik na jogurtach greckich
Bardzo delikatny sernik na jogurtach. Ktoś kto go je, nawet się nie domyśli, że nie ma w nim sera. Polecam!
Sernik na jogurtach greckich
Składniki:
3 jogurty greckie po 400g
6 jajek
1 szklanka cukru
2 budynie waniliowe
paczka okrągłych biszkoptów
100 g czekolady mlecznej
Sposób wykonania:
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. W drugiej misce, jajka ucieramy z cukrem na puszystą mase. Natomiast w trzeciej misce mieszamy jogurty z budyniami. Następnie do masy jajecznej dodajemy jogurty i delitanie mieszamy. Na koniec dodajemy pianę z białek i znów delitanie mieszamy najlepiej drewnianą szpatułką. Dno blachy wykładamy biszkoptami. Na to wylewamy mase serową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na około godzinę. Ciasto pozostawiamy do wystygnięcia w piekarniku. Polewamy rozpuszczoną w kąpeli wodnej czekoladą.
Smacznego!
Te budynie są na pół litra mleka ?
OdpowiedzUsuńProszek budyniowy wsypujemy bezpośrenio do jogurtów greckich.
UsuńTo wiem. Chodzi mi o to jakie mają być te budynie. Są takie na 1/2 litra i na 3/4 litra mleka. Wiadomo, że drugie mają większą gramaturę.
UsuńMają to być budynie na 1/2 litra mleka.
UsuńDziękuję :).
UsuńMusi smakować pysznie i być bardzo puszysty! :)
OdpowiedzUsuńOjj tak naprawde jest bardzo dobry :)
UsuńMuszę taki upiec:)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
Usuń