Rolada serowa
Coś, dla miłośników sera. Czyli rolada serowa z nadzieniem z serków topionych i ziół...
Smacznego!
Rolada serowa
Składniki:
500 g sera żółtego
3 serki topione
Pęczek natki pietruszki
Pół pęczka szczypiorku
Kilka plasterków szynki
Jedna czerwona papryka
Pieprz
Sposób wykonania:
Przygotować nadzienie: Serki topione wymieszać z posiekanymi ziołami, papryką i szynką pokropioną w kostkę. Doprawić pieprzem i odstawić na
bok.
Ser żółty zawinąć w folie spożywczą(bardzo szczelnie) i włożyć do
garnka z wrzącą wodą- gotować do momentu aż się ser rozpuści.
Następnie ser przełożyć na blat i rozwałkować, na to wyłożyć
farsz i zawinąć roladę.
Schować do lodówki na kilka godzin, najlepiej całą noc.
Komentarze
Prześlij komentarz