Pączki na serku homogenizowanym

Pączki na serku homogenizowanym




SKŁADNIKI:
  • 280-300 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
Dodatkowo do zrobienia pączków: około 700 ml oleju roślinnego do smażenia, cukier puder do obtoczenia pączków.

Serki waniliowe oraz jajka wyjmij wcześniej z lodówki.

W misce umieść mąkę, sól oraz proszek do pieczenia i wymieszaj wszystko łyżką. Do miski wbij dwa jajka i przełóż też serki waniliowe. Wszystko wymieszaj dokładnie łyżką na jednolitą masę. Ciasto będzie gęste i klejące. Przygotuj grubą, dużą patelnię z wysokim rantem lub szeroki garnek. Wlej olej. Ustaw średnią moc palnika i czekaj aż ojej będzie wystarczająco nagrzany, by smażyć pączki.  
Nabieramy łyżką porcję ciasta i kładziemy na rozgrzany olej. Łyżkę maczamy za każdym razem w gorącym oleju alby ciasto lepiej odchodziło. 
Pączki powinny się powoli rumienić. Gdy będą już złociste, można je wyjmować na ręcznik papierowy. Trwa to około 6 minut. Po wyłowieniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

Popularne posty