Ciasto buda/ chatka Baby Jagi


Ciasto buda/ chatka Baby Jagi



Składniki:- 1/2 kg zmielonego sera

- 200 g masła

- 1 szkl. cukru pudru (ja dałam około 3/4 szkl.)

- 1 łyżka kakao

- 36 sztuk herbatników

- aromat waniliowy


Masło utrzeć z cukrem i stopniowo dodawać zmielony ser. Masę podzielić na dwie części: do jednej dodać kakao, a do drugiej aromat waniliowy. Herbatniki rozłożyć na folii aluminiowej w 3 rzędy po 6 ciastek. Posmarować kremem waniliowym, na kremie ułożyć drugą warstwę herbatników, a następnie krem kakaowy. Całość złożyć w "trójkąt" i wstawić do lodówki.


Polewa:


- 1/4 kostki margaryny (masła)

- 1/2 szkl. cukru

- 1 czubata łyżka kakao

- 2-3 łyżki wody


Margarynę, cukier, kakao i wodę zagotować. Odstawić z ognia i  dobrze wymieszać. Przestudzoną polewą oblać schłodzone ciasto. Ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin.



Komentarze

Popularne posty