Ciasto buda/ chatka Baby Jagi
Ciasto buda/ chatka Baby Jagi
Składniki:- 1/2 kg zmielonego sera
- 200 g masła
- 1 szkl. cukru pudru (ja dałam około 3/4 szkl.)
- 1 łyżka kakao
- 36 sztuk herbatników
- aromat waniliowy
Masło utrzeć z cukrem i stopniowo dodawać zmielony ser. Masę podzielić na dwie części: do jednej dodać kakao, a do drugiej aromat waniliowy. Herbatniki rozłożyć na folii aluminiowej w 3 rzędy po 6 ciastek. Posmarować kremem waniliowym, na kremie ułożyć drugą warstwę herbatników, a następnie krem kakaowy. Całość złożyć w "trójkąt" i wstawić do lodówki.
Polewa:
- 1/4 kostki margaryny (masła)
- 1/2 szkl. cukru
- 1 czubata łyżka kakao
- 2-3 łyżki wody
Margarynę, cukier, kakao i wodę zagotować. Odstawić z ognia i dobrze wymieszać. Przestudzoną polewą oblać schłodzone ciasto. Ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin.
Komentarze
Prześlij komentarz