Sernik dwukolorowy na śmietanie
Sernik dwukolorowy na śmietanie
Masa śmietanowa:
3 x 400 g śmietany 18%
5 białek
1/2 szkl. cukru
1 budyń śmietankowy
1 budyń czekoladowy
1 łyżka kakao
paczka biszkoptów
Sposób wykonania:
Szykujemy dwie miski. Do jednej wlewamy 600 g śmietany oraz budyń śmietankowy natomiast do drugiej następne 600 g śmietany i budyń czekoladowy wraz z kakao. Białka ubijamy na sztywno z cukrem, połowę wlewamy do masy śmietanowej drugą połowę do czekoladowej. Tortownice wykładamy biszkoptami. Następnie wylewamy po kolej masę śmietanową-masę czekoladową-masę śmietanową- masę czekoladową aż do momentu skończenia się mas. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 190 st i pieczemy około 45 min.
Komentarze
Prześlij komentarz