Sernik jagodowy
Sernik jagodowy
Składniki:
Sposób wykonania:
Składniki na sernik muszą być wyjęte z lodówki co najmniej 2 godziny przed pieczeniem. Jagody blendujemy na gładką masę. Do miski wkładamy wszystkie składniki na sernik i miksujemy krótko – tylko do uzyskania jednolitej masy. Zbyt długie miksowanie niepotrzebnie napowietrzy masę. Przelewamy masę do tortownicy i pieczemy około 60 minut w temperaturze 150°C z termoobiegiem (lub 160 bez termoobiegu). Oprószamy cukrem pudrem
ale ma piękny kolorek !
OdpowiedzUsuńWygląda naprawdę mega jagodowo. Ciekawe jak smakuje.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
www.megipegiwkuchni.blogspot.com
Wygląda naprawdę mega jagodowo. Ciekawe jak smakuje.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
www.megipegiwkuchni.blogspot.com