Krem z brokuła z grzankami i prażonymi migdałami
Krem z brokuła z grzankami i prażonymi migdałami
Składniki:
500 g brokuła
1 litr bulionu warzywnego
3 ziemniaki
1 cebula
sól, pieprz
ciemne pieczywo
śmietana
płatki migdałowe
Sposób przygotowania:
Brokuła podzielic na drobne różyczki, włożyć do garnka. Ziemniaki oraz cebulę obrać i pokroić w kostkę, dodać do brokuła. Wszystko zalać bulionem i gotować do miekkości. W tym czasie pokroić pieczywo w kostkę i zrumienić na suchej patelni. Przełożyc do miseczki, na tej samej patelni uprażyć płatki migdałowe. Zupę zmiksować, doprawic solą i pieprzem wedle uznania. Podawać z grzankami, smietaną oraz migdałami.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz